Amerika'ya ne kadar para götürülmeli
Amerika'ya ne kadar para götürülmeli
/

ABD’ye ne kadar nakit para götürebilirim? Amerika’ya ne kadar para götürülmeli?

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri’ne 10.000 ABD Dolarını aşan bir miktar getirirseniz, tutarı beyan etmeniz gerekir. Kaç kişiyi ziyaret ettiğinizi ve yanınıza ne kadar para aldığınızı belirtmeniz önemlidir. Bu beyanı “FinCEN 105 (Eski adıyla CF 4790) Uluslararası Para ve Para Araçları Taşımacılığı Raporu” Formunu kullanarak göndermelisiniz. Yurtdışına seyahat eden turistlerin taşıdıkları nakit, öngörülen tutarı aşamaz. ABD limiti 10.000 $ ‘dır. Bu limitin üzerinde paranız varsa mutlaka bir form dolduracaksınız. Giriş bölümünde bu belgeyi doldurmalı ve parayı detaylı bir şekilde anlatmalısınız. Döviz fazlaları ülkeler arasında sorun yaratıyor.

Taşıyacağınız miktar ülke kanunlarına göre değişmektedir. Çoğu ülke farklı limitler belirler. Çoğu zaman yurt dışına seyahat etmek isteyen kişiler de çıkışta bazı sorunlarla karşılaşmaktadır. Taşıdıkları maliyetler sorun haline gelmesin diye önceden bilinçli hareket etmek gerekir. Ülkeler arasında, öncelikle yanınızda ne getireceğinizi bilmelisiniz. Onlarla ilgili kurallar var. Bu kurallar sayesinde sahip olacağınız limitleri de belirleyebilirsiniz. Öncelikle miktarın her ülkenin mevzuatına uygun olması gerekiyor ki yetkililer sorun yaşamasın.

Tur rehberi firması ile iletişime geçerek tüm yasal prosedürleri daha net anlayabilirsiniz. Vize ve pasaport işlemleri başta olmak üzere hangi belgelere ihtiyacınız olduğu önemli bir detaydır. Vizenizin süresini ve yanınızda ne taşıyacağınızı her zaman bilmelisiniz. İşlemlerinizi hızlı yapabilmek için bu tür olaylara dikkat etmelisiniz. Hukuki sürece maruz kalmak istemiyorsanız ders çalışmalısınız.

Rehber firma sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Ne tür bir anlaşmanın gerekli olduğunu size söyleyecekler. Bu durumda özellikle yanınızda ne getirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Belirtilen kritik süre içinde bu belgeleri hazır bulundurun. Şirkete rehberlik ederek anlaşmaları daha hızlı kapatacaksınız. Ziyaret etmek istediğiniz ülkeye seyahat edebilmeniz için sağlanan belgelerin eksiksiz olması önemlidir. Ayrıca size verilen süre içerisinde vermeniz gerekmektedir. Yanınızda taşıdığınız şey bittiğinde, istediğiniz kadar hareket etmekte özgürsünüz.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe