ABD şirketleri Orta Amerika'ya yatırım yapıyor
ABD şirketleri Orta Amerika'ya yatırım yapıyor
//

ABD şirketleri Orta Amerika’ya yatırım yapıyor

1 min read

ABD özel sektörünü Orta Amerika ekonomisine yatırım yapmaya teşvik etmek Biden-Harris yönetimi için bir öncelik.

Başkan Yardımcısı Harris 27 Ocak’ta Honduras’a yaptığı ziyarette, “Bu bölgeyi destekleme sözü veren Amerikalı CEO’ları ve şirketleri bir araya getiriyorum” dedi. “Ve şu anda, rehin 1,2 milyar dolara ulaştı.”

ABD hükümetinin düzensiz göçün temel nedenlerini ele alma planı , kısmen Kuzey Orta Amerika’da, özellikle Guatemala, Honduras ve El Salvador’da daha büyük ekonomik fırsatlar yaratmayı içeriyor. Evde artan istihdam olanakları, bu ülkelerdeki vatandaşların evde çalışma ve gelişme fırsatları aramasına yardımcı olabilir.

Harris’in Eylem Çağrısı, en iyi ABD şirketlerinin yatırımlarıyla sonuçlandı ve daha fazlası gelmeye devam ediyor.

Harris, 27 Ocak’ta, “Orta Amerika’daki ülkelere verebileceğimiz ekonomik destekle ilgilenmeye dikkat ettiğimizden bahsettiğimizde, bunların çoğu CEO’larla ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki özel sektörümüzle – Amerikan şirketleri ile ortaklıklar içeriyor” dedi. Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro ile ikili görüşme için bölge.

Beyaz Saray’a göre, Mayıs 2021’den beri:

  • Microsoft, 1,1 milyon kişiye ulaşmak için dijital erişim eğitim merkezleri, şebekeden bağımsız temiz enerji ve geniş bant erişimi geliştirmeye başladı. Şirket ayrıca 100.000’den fazla çalışana teknik ve dijital beceriler konusunda eğitim verdi.
  • Nespresso, ilk kahve tedarikini Honduras ve El Salvador’dan duyurdu ve gelecek hasat mevsimi için bölgedeki faaliyetlerini artırma planlarıyla Guatemala’dan tedarikini genişletti. Nespresso, bölge ekonomisini desteklemek için 2025 yılına kadar kahve alımları, fiyat primleri ve teknik yardım için 150 milyon dolar harcayacak.
  • Mastercard, Guatemala Ekonomi Bakanlığı ile El Salvador, Guatemala ve Honduras’ta 5 milyon insanı resmi finansal ekonomiye getirmek ve 1 milyon küçük işletmenin çevrimiçi ödeme sistemlerine erişmesini sağlamak için dijital bir ülke ortaklığı için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Sanal bir etkinlikte Harris, Orta Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 1.300’den fazla iş, hükümet ve sivil toplum liderini Eylem Çağrısına yanıt vermeye teşvik etti.

Dışişleri Bakanlığı, “Birlikte yatırımın önündeki engellerin üstesinden gelmek, ekonomik fırsatları teşvik etmek ve bölgede uzun vadeli kalkınmayı desteklemek için çalışabiliriz” dedi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe