Okul Heyecanı Başlıyor! Kırtasiye Malzemelerinizi Kaliteli Seçin
Okul Heyecanı Başlıyor! Kırtasiye Malzemelerinizi Kaliteli Seçin

Okul Heyecanı Başlıyor! Kırtasiye Malzemelerinizi Kaliteli Seçin

4 mins read

Okulların açılma gününün yaklaşmasıyla birlikte kırtasiye alışveriş günleri de başlamış oldu. Çoğu kişi için bu heyecan ilk olmasa da binlerce kişi için ilk okul alışverişi olacak. Bu alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. 

Alınması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Okul için alınması gereken malzemeler sınıfa göre değişiklik gösterse de temelde olan bazı araç gereçler vardır.

  • Kalem, defter, silgi
  • Okul çantası
  • a4 kâğıdı
  • Cetvel seti
  • Poşet dosya ve kaplı dosya
  • Su matarası

Bunlar  her öğrencide bulunması gereken belli başlı araçlardandır.

Kalem-Defter-Silgi Nasıl Seçilmelidir?

Başta kurşun veya uçlu olmakla beraber renkli kalem de alınmalıdır. Bu ürünleri seçerken kalitesine ve dayanıklılığa dikkat ederek alınırsa her seferinde yenilenmesine gerek kalmadan rahatlıkla kullanılabilir. Aksi halde kalemler akma, yazmama, soluk durma gibi durumlara sebebiyet verebilir. Defter seçiminde önemli olan kareli, çizgili, çizgisiz veya noktalı gibi türleri olan iç özelliklerine dikkat etmektir. Bu iç özellik genellikle ders işleyişine veya öğrencinin tercihine göre değişiklik göstermektedir. Dış yapısı bakımından telli, dikişli, karton veya naylon kapaklı gibi seçenekleri vardır. Kalitesine göre kâğıt yapısı farklılaşmaktadır. Silgi içinse iz bırakmaması en büyük aranan koşuldur.

Okul Çantası Seçiminin Önemi

Alınacak neredeyse tüm malzemeler okul çantası ile taşınacağından dayanıklı ve geniş olması gerekmektedir. İhtiyaca göre bölme sayısı ve boyutu değişebilir. Genellikle aparatları sayesinde omuzda veya kolda taşınsa da sürgülü ve tekerlekli seçeneklerine sahip olmak da mümkündür. Son dönem popülerleşmesi nedeniyle çantalara takılan zincir ve süslemeler ön plandadır. Sağlıklı olan birbirine denk ve destekli omuz askılı çantalar tercih etmektir. Çantanın ağırlığı çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemelidir. Kalite olarak iyi durumda bir okul çantası almak uzun süre kullanmaya olanak sağlamaktadır. Yan taraflarında su koyma bölmesi ve ön kısmında bulunan ufak gözüyle çanta modelleri genelde standarttır.

A4 Kâğıdı Neden Kullanılır?

Eskiden okul kayıtlarında zorunlu olarak istenen a4 kâğıtları artık karşımıza zorunlu olarak çıkmamaktadır. Yine de her öğrencinin mutlaka bulundurması gereken bir malzemedir. Çoğu zaman fotokopi ve çıktı ihtiyaçlarımızı okul ve kırtasiyeler karşılasa da yapılacak projeler, hazırlanacak sunumlar, dosyalar ve daha birçoğu için a4 kâğıdı bulundurulmalıdır. Genellikle 100lü paketler halinde satılan bu kâğıtları çoklu şekilde edinmek de mümkündür.

Cetvel Seti Çeşitleri

İlkokuldan üniversiteye kadar her sınıfta alınması gereken çok sık olmasa da belli zamanlarda fazlaca ihtiyaç duyulan ürün de cetvel seti ve pergeldir. Sadece ölçümde değil çizimlerde de elimizin altında olmasını istediğimiz birçok cetvel çeşidi vardır. Uzun cetvel, üçgen gönye, yarım çember cetvel gibi türler en bilinen ve en sık kullanılanlarıdır.

Kırtasiye Malzemelerinizi Kaliteli Seçin 

Her sene okul alışverişi için insanlar ikilemlere düşmektedir. Uygun ama düşük kaliteli ürünler mi yoksa yüksek fiyatlı ama kaliteli ürünler mi almaları gerektiği konusunda kararsızlık yaşamaktadırlar. Her alanda olduğu gibi bu alışverişte de elbette yüksek kaliteli ürünler almak daha akıl karı olacaktır. Çünkü kullan at olmayan ve sağlam olduğu takdirde devamlı kullanılabilecek veya bitene dek yenilenmesini gerektirmeyecek bu ürünler bir sonraki senelerde de kullanılarak alışveriş masraflarını düşürebilmektedir. Yani başta vereceğiniz miktar fazla gelse de aslında makul olmaktadır.

Kırtasiye Malzemesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ürün alırken en başta dikkat etmeniz gereken unsur ürünün herhangi bir çizik, ezik, buruşma veya hasarı olmaması yani sağlam ve yeni olmasıdır. CE ve 71-3 işareti olan Avrupa Birliği üretimli ürünler özellikle tercih edilmektedir. Özellikle silgi ve kalem gibi sürekli temas halinde olunan malzemelerde kanserojen madde içerip içermemesine önem verilmelidir. Kokulu silgi adı altında satılan ürünlerin büyük bir kısmında bağımlılık yapıcı bileşenler bulunmaktadır. Baskılı ve kokuludan ziyade özellikle sade ve az boya içeren kırtasiye malzemeleri tercih edilmelidir. Çocuğunuzun sağlığı için az bilinen ve kalitesiz ürünlerden uzak durulmalıdır. Özellikle çantanın su itici özellikte olması fayda sağlayacaktır. 

Okul Kıyafetinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Okul kıyafetleri genellikle standart üniformalar şeklinde olsa da ayriyeten dikkat isteyen unsurları vardır. Ürünün pamuklu veya yünlü olması bunların başında gelmektedir. Polyester, naylon gibi yapıdaki kumaşlar vücudun ısı dengesiyle oynayarak terlemeye sebep olmaktadır. Çocukların rahat hareket edebileceği ve günlük hayatını olumsuz etkilemeyecek kıyafetler tercih edilmelidir.

Okul İçin Gerekli Hijyen Ürünleri Nelerdir?

Her çocuğun çantasında bulunması gereken belli başlı hijyen ve temizlik ürünleri vardır. Bunlardan en bilineni ve en pratik olanı ıslak mendil ve kâğıt peçetedir. Ekonomik ve az yer kaplayan bu ürünler okuldaki birçok durumda günü kurtarabilir. Bunların yanı sıra özellikle son dönemde kullanımı daha da yaygınlaşan kolonyalar ve minik el dezenfektanları da bulundurulmalıdır. Tüm bu ürünlerin de sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Alkol ve paraben içermemeleri, rahatsız edici kokuya sahip olmamaları, elde veya vücutta kızarıklık, tahriş gibi etkiler yaratmamaları, yağlılık ve kayganlık hissi bırakmamaları gibi bazı koşullar vardır.

Sene Sonunda Malzemelerin Bekletilmesi Nasıl Olmalı?

Okul dönemi bittikten sonra diğer sene de kullanılmaya müsait malzemeler uygun şartlarda koku, küf ve nem gibi durumların yaşanmayacağı yerlerde bekletilebilir. Böylelikle sağlam bir şekilde tekrar kullanıma uygun olabilirler. Kalemlerin ise akma yapmayacağı konumda bekletilmesi gerekmektedir.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe